Site icon Hetman News

В Північній Кореї спостерігається масове випадіння волосся серед населення

алопеція

Населення Північної Кореї зіткнулося з масовим випадінням волосся.

Згідно з даними, в країні зросли продажі засобів для боротьби з лисинами. Однак багато з них або занадто дорогі для звичайних жителів Північної Кореї, або неефективні. Тим часом проблеми з волоссям у північнокорейців стають все серйознішими.

За словами лікаря Чхве Чжон Хуна, який раніше проживав у Північній Кореї, його колишні співвітчизники втрачають волосся через наслідки черевного тифу та паратифозної лихоманки, а також через погану якість косметики в країні.

Спеціаліст стверджує, що у північнокорейському милі та пральному порошку містяться агресивні хімічні компоненти, які подразнюють шкіру голови та можуть спричиняти випадіння волосся. “У сучасній ситуації в Північній Кореї нелегко знайти м’які хімічні засоби. Звичайні жителі не можуть дозволити собі турбуватися про випадіння волосся”, – заявив Чхве Чжон Хун.

Автор блогу DPRKHealth.org Ан Кен Су, що займається питаннями охорони здоров’я в Північній Кореї, додав, що до проблем з волоссям можуть призводити також кашкети, які повинні носити всі військові в державі. Головні убори перешкоджають вентиляції, сприяють накопиченню бактерій та забиванню пор. Це разом з не найблагополучнішими умовами життя в армії в кінцевому підсумку призводить до втрати волосся, на думку блогера.

Більшість засобів від випадіння волосся в Північній Кореї виготовлені на основі лікарських трав та рецептів традиційної східної медицини. їх ефективність ставиться під сумнів, особливо у випадках, коли причиною лисин стали проблеми зі здоров’ям, наприклад, зі шкірою або гормонами.

Проте до 1990-х років в Північній Кореї лисина вважалася ознакою багатства і серйозності. А в Південній Кореї на сьогодні також спостерігається зріст людей, які страждають від випадіння волосся. Їх там до 20%.

Exit mobile version