Site icon Hetman News

Не стриглася з 14 років: Індіанка увійшла до Книги рекордів Гіннесса як діюча володарка найдовшого волосся у світі

індіанка з найдовшим волоссям у світі

46-річна індіанка Сміта Срівастава увійшла до Книги рекордів Гіннесса як діюча володарка найдовшого волосся у світі. Вона не стриглася з 14 років. Рекорд Срівастави становить 236,22 см. На відрощування волосся рекордсменку надихнула мати, генам якої вона приписує таке здорове зростання. Крім того, жінка наслідувала довгі зачіски індійських актрис 1980-х років.

“В індійській культурі богині традиційно мали дуже довге волосся. В нашому суспільстві коротко стригти волосся вважається поганим тоном, тому жінки нарощують їх. Довге волосся підкреслює жіночу красу”, – цитує Сміту сайт Книги рекордів Гіннесса. Однак догляд за двометровою зачіскою забирає багато часу. Сміта зазвичай миє волосся два рази на тиждень, і весь процес, включаючи миття, сушіння, розчісування та укладання, займає приблизно три години. Тільки на миття вона витрачає 30-45 хвилин, потім висушує волосся рушником і розчісує руками, на що зазвичай йде дві години.

Проте після досягнення рекорду індіанка не має наміру стригти волосся. “Я буду дбати про свої волосся так довго, як зможу. Я не буду їх стригти, тому що моє життя – в моєму волоссі”, – додала Срівастава.

Зазначимо, що максимальної довжини волосся в історії досягла 60-річна китаянка Се Цюпін. У 2004 році фахівці Книги рекордів Гіннесса зафіксували її неймовірне досягнення – 5,627 метра.

Exit mobile version