Site icon Hetman News

Штраф від 34 тисяч гривень: Уряд розглядає можливість внесення законопроєкту щодо покарання закладів, які працюють у час комендантської години

комендантська година

Уряд розглядає можливість внесення законопроєкту щодо каральних заходів проти закладів, які функціонують у час комендантської години.

Міністр внутрішніх справ, Ігор Клименко, повідомив, що уряд вже підготував законопроєкт, спрямований на встановлення відповідальності для закладів, які продовжують працювати протягом комендантської години. Зазначений законопроєкт передбачає внесення змін до адміністративного кодексу, що регулює відповідальність власників підприємств та фізичних осіб-підприємців за функціонування нічних закладів і ресторанів під час комендантської години.

Міністр вказав на необхідність чітко визначити повноваження поліції щодо належного нарахування штрафів. За його словами, за перший випадок порушення запропоновано встановити штрафи у розмірі від 34 до 170 тисяч гривень, а за повторні порушення протягом року – від 340 до 680 тисяч гривень.

Подібні заходи вживаються з метою забезпечення дотримання обмежень у функціонуванні громадських закладів під час дії комендантської години.

Exit mobile version