Site icon Hetman News

НАСА: Космічний корабель Starliner повернувся на Землю без екіпажу

космічний корабль

Космічний корабель Starliner компанії Boeing успішно здійснив приземлення після відстиковки від Міжнародної космічної станції (МКС). Трансляція велася на сайті Національного управління США з аеронавтики та дослідження космічного простору (НАСА).

Зазначається, що корабель повернувся без екіпажу. Приземлення відбулося о 00:01 за часом східного узбережжя США.

Після входу в атмосферу Starliner випустив три парашути та приземлився на території полігону Вайт-Сендс, що знаходиться у штаті Нью-Мексико. Шлях від МКС до Землі зайняв у космічного корабля близько шести годин.

Boeing Starliner вирушив у свій перший пілотований політ 5 червня. Старт місії був здійснений з мису Канаверал за допомогою ракети Atlas-V компанії United Launch Alliance о 10:52 (17:52 за київським часом).

Первісно запуск мав відбутися 7 травня, але через проблеми, що виникли зі зливним клапаном кисню верхнього ступеня ракети, захід було скасовано за дві години до старту. Кілька спроб відправити корабель у космос у травні, а також 1 та 2 червня також закінчилися невдало.

На борту Starliner можна розмістити до семи осіб, але в цій випробувальній місії екіпаж складається тільки з Баррі Уілмора та Суніти Вільямс.

Exit mobile version