Site icon Hetman News

Японія готується до своєї першої космічної експедиції на Місяць

космічний апарат Slim

Японське космічне агентство готується до першої у своїй історії посадки на Місяць. Космічний апарат SLIM має з’явитися на поверхні супутника в другій половині січня 2024 року. Очікується, що апарат розпочне посадку на Місяць 19 січня о 17:00 (EET). Процедура спуску має зайняти до 20 хвилин. У разі успіху SLIM стане першим японським космічним апаратом, який здійснив м’яку посадку на поверхню Місяця.

Посадковий модуль SLIM (Smart Lander for Investigating Moon) був відправлений на Місяць на початку вересня цього року. Через приблизно три тижні він успішно зміг покинути орбіту Землі. Вихід на місячну орбіту запланований на 25 грудня 2023 року. Підготовка до спуску займе майже місяць.

Японська місія націлена на відпрацювання посадки на Місяць з точністю до 100 метрів. Успіх зробить Японію п’ятою країною, якій вдалося доставити на Місяць космічний апарат у цілковитості й збереженості. Раніше це зробили США, Китай, СРСР та Індія. Причому останній для цього вистачило лише $75 млн.

У цьому році японський посадковий модуль HAKUTO-R розбився під час спуску. Також аварію зазнала російська станція “Луна-25” вартістю $130 млн. Якщо SLIM не зможе здійснити посадку 19 січня, друга спроба запланована на середину лютого 2024 року

Exit mobile version