Site icon Hetman News

У Ковелі почали будівництво нового приміщення для комунального МРТ

лікарня у Ковелі

У Ковельському МТМО розпочалося будівництво приміщення для встановлення комунального МРТ. Нове приміщення відповідатиме всім технічним вимогам для експлуатації високовартісного обладнання. Вартість будівництва становить 16,9 млн гривень, фінансування здійснюється з міського бюджету та коштів МТМО. За планом реконструкції центральної районної лікарні, підрядник побудує приміщення площею 400 кв. м, що дозволить розмістити МРТ поряд з відділенням реабілітації, яке також буде розширено.

Постачання апарату МРТ, який Ковель отримає безкоштовно від японських спонсорів, адмініструє МОЗ України. Під час будівництва, спеціалісти Ковельського МТМО пройдуть сертифікацію для роботи на новому обладнанні.

Варто зазначити, що ковельське МТМО – один із 9 медичних закладів України, які потрапили до списку отримувачів МРТ за спільним проєктом МОЗ та Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA). Обстеження на комунальному МРТ буде безкоштовним для мешканців Ковельської громади за наявності електронного направлення.

Exit mobile version