Site icon Hetman News

На Волині ліквідували осередок наркобізнесу

злочинець

1 серпня на Ковельщині відбулася масштабна поліцейська спецоперація, під час якої провели 10 обшуків у місцях проживання та транспортних засобах підозрюваних, пов’язаних з незаконним наркобізнесом.

Про це повідомила поліція Волині.

Спецоперацію проводили шість груп поліцейських одночасно в різних місцях. Завдяки цьому вдалося затримати всіх підозрюваних, вилучити численні речові докази та запобігти витоку інформації.

У спецоперації брали участь оперативники та слідчі Ковельського районного управління поліції, співробітники управління боротьби з наркозлочинністю ГУНП, спецпризначенці КОРД та Ковельська окружна прокуратура.

Начальник управління боротьби з наркозлочинністю ГУНП Олег Зубко розповів про схему дій злочинців. «П’ятеро наркоділків організували наркобізнес заради власного збагачення. Вони незаконно отримували метадон і збували його наркозалежним Ковеля та району методом «з рук в руки». Оплату отримували як готівкою, так і на банківські рахунки», – повідомив Олег Зубко.

Оперативники провели кілька контрольованих закупівель і встановили всіх збувачів: це ковельчани 42, 43, 19, 35 та 48 років.

Під час обшуків у них вилучили наркотики, психотропні речовини, електронні ваги, скляні колби, мобільні телефони, банківські картки та три транспортні засоби. У трьох осіб виявили чотири пістолети, кілька десятків патронів і гранату Ф-1, яку 48-річний підозрюваний зберігав на балконі своєї квартири. Для вилучення гранати залучили спеціалістів вибухотехнічної служби ГУНП. Один із затриманих намагався прикритися фальшивим посвідченням «начальника СБ».

«Орієнтовна вартість вилучених наркотиків – понад 50 тисяч гривень. Загальний щомісячний дохід фігурантів становив близько ста тисяч гривень. Завдяки злагодженим діям поліції ця схема ліквідована», – зазначив Олег Зубко. Затриманих помістили в ізолятор тимчасового тримання, їм оголошено підозри та обрано запобіжні заходи – тримання під вартою.

Слідчі дії тривають.

Exit mobile version