Site icon Hetman News

У Британії можуть посилити правила куріння на відкритому повітрі

цигарка

Велика Британія розглядає можливість запровадження суворіших правил щодо куріння на вулиці, щоб спробувати зменшити навантаження на Національну службу охорони здоров’я. Відповідні наміри підтвердив у четвер прем’єр-міністр Кір Стармер, повідомляє eurointegration.com.ua.

Міністри обговорюють плани заборонити куріння в садах пабів, на відкритих майданчиках ресторанів, біля лікарень та на спортивних майданчиках, свідчать джерела документів, з якими ознайомилася газета The Sun.

У 2019 році куріння спричинило щонайменше 74 800 смертей у Великій Британії, що робить його однією з найбільших причин смертей, яких можна було б уникнути.

«Ми збираємося приймати рішення в цьому напрямку. Більше деталей буде розкрито, але це серія смертей, яких можна запобігти, і ми повинні вжити заходів, щоб зменшити навантаження на Національну службу охорони здоров’я та податкових платників», – сказав Стармер в інтерв’ю BBC, коли його запитали про ці джерела документів.

Ці заходи можуть бути включені в оновлену версію законопроєкту про тютюн та вейпи, вперше представленого попереднім урядом.

Exit mobile version