Site icon Hetman News

Понад тисячу котів намагалися пустити на м’ясо у Китаю

кішки

Китайська поліція врятувала понад тисячу котів, які мали сумну долю: їх збиралися використовувати для шашликів, виглядаючи як баранина чи свинина. За інформацією місцевих ЗМІ, поліція, за підказкою правозахисників тварин, зупинила вантажівку у місті Чжанцзян на сході країни, яка перевозила велику кількість котів.

Тварин було поміщено в притулок, і поліція розкрила ще одну злочинну схему з незаконною торгівлею кішачим м’ясом (яке коштує приблизно один долар за кілограм), що знову викликало обговорення безпеки продуктів харчування в Китаї.

ЗМІ не повідомляють, чи це були дикі коти, чи викрадені домашні улюбленці, але їх усіх везли на південь країни, де, ймовірно, їх використовували б для виготовлення ковбасок або підроблених шашликів зі свинини та баранини.

За даними видання The Paper, активісти організації з захисту тварин з Чжанцзяну помітили, що на місцевому цвинтарі в дерев’яних ящиках перебуває багато котів. Активісти спостерігали протягом шести днів, і коли 12 жовтня котів завантажили у фургон, вони перекрили дорогу та викликали поліцію.

Історія про котів викликала тисячі гнівних коментарів у китайській соціальній мережі Weibo, і багато користувачів цієї платформи закликали владу посилити контроль над харчовою промисловістю країни.

“Нехай ці люди [які хотіли використати котів на м’ясо] самі зазнають жахливої смерті ” – побажав один з користувачів Weibo.

“Коли в нас з’являться закони, що захищають тварин? Чи життя котів і собак не має значення?” – запитує інший користувач соцмережі.

“Ніколи більше не буду їсти шашлики де завгодно” – визнається третій.

Exit mobile version