Site icon Hetman News

У Китаї з’явився найшвидший інтернет у світі

інтернет у Китаї

В Китаї було запущено новий оптичний інтернет-кабель, який забезпечує рекордну швидкість передачі даних – 1,2 терабайта в секунду. За інформацією газети “South China Morning Post” (SCMP), це еквівалентно передачі 150 фільмів у форматі HD за одну секунду.

Кабель, протяжністю понад три тисячі кілометрів, з’єднує три великих міста Китаю: Пекін, Ухань і Гуанчжоу. Він був підключений до мережі у липні 2023 року і після успішного проходження всіх тестів розпочав повноцінну роботу. За проєктом стоять провідні китайські організації, включаючи Університет Цинхуа, China Mobile, Huawei Technologies і Cernet Corporation.

Зазначається, що китайський кабель випереджає за швидкістю своїх американських конкурентів вдесятеро. Крім того, він на два роки перевершив прогнози експертів, які очікували, що швидкість передачі даних понад терабайт в секунду стане реальністю не раніше 2025 року.

Кабель є частиною китайського проєкту Cernet, спрямованого на створення високошвидкісного Інтернету між освітніми та науковими центрами країни. Особливістю проєкту є те, що усе програмне забезпечення та обладнання для кабелю було розроблено й вироблено в Китаї, що підвищує його незалежність від іноземних компаній.

Exit mobile version