Site icon Hetman News

Австрійка отримала у спадок 25 млн. євро і вирішила роздати гроші

Марлен Енгельхорн

Багата спадкоємиця з Австрії організувала громадянські збори, щоб роздати свій статок у 25 мільйонів євро. Воно збиратиметься у шість вихідних днів із березня по червень.

Марлен Енгельхорн успадкувала гроші від своєї сім’ї, пов’язаної з хімічним гігантом BASF. 31-річна жінка хоче, щоб її величезне багатство було перерозподілено, і вже багато років виступає за справедливішу податкову систему у своїй рідній країні, передає euronews.com.

25 мільйонів євро мають бути перерозподілені, тому що держава їх не перерозподіляє. У мене є ці гроші, тому що вони не оподатковуються. У мене є ці гроші, тому що уряд не виконав свій мандат щодо забезпечення такого розподілу багатства у суспільстві, та воно потрапляє до моїх рук невідповідно, тільки тому, що я живу в цьому світі в цій конкретній сім’ї під цим прізвищем” – каже вона.

До складу зборів увійшли 50 громадян, обраних випадковим чином. Під керівництвом експертів вони вирішать, як і кому роздати гроші. Марлен не матиме жодного права голосу у цьому процесі. Вона вважає несправедливим, що 1% населення Австрії має половину національних багатств.

Exit mobile version