Site icon Hetman News

Пенсіонер, що роиться у смітті, накопичив 700 000 євро і купив 10 будинків

пенсіонер у Німеччині


В Німеччині колишній інженер-електрик, 80-річний Хайнц Б. з міста Дармштадт, живе самотужки, отримуючи пенсію в 3600 євро та економлячи абсолютно на всьому, включаючи їжу, одяг та відпочинок. Виглядає як бездомний старий чоловік: риється у смітті та збирає сміттєвий лом. Взимку він опалює будинок деревними відходами зі сміттєзвалища. У нього немає мобільного телефону. Його єдина велика витрата – це ноутбук і доступ до Інтернету, щоб вести справи та переглядати бізнес-лекції на YouTube, повідомляє bild.de.

“Я живу економно, так мене виховали! – каже німець. – На їжу я навіть не витрачаю 5 євро на місяць. Може, куплю трохи масла для смаження чи щось інше, якщо закінчиться. Але більшу частину їжі я знаходжу у смітті. Люди розтратні та викидають стільки, що можна прогодувати цілу сім’ю! Наприклад, купляють пачку сосисок, з’їдають одну, а решту просто викидають”.

Оглядачі BILD називають його “найдивнішим мільйонером Німеччини”. Бізнес-модель Хайнца полягає в купівлі та здачі в оренду будинків. Пенсіонер каже, що це найкращий спосіб врятувати накопичення від інфляції. Недавно він накопичив 700 000 євро і купив на них вже десятий будинок. Всі вони розташовані поруч, щоб чоловік міг об’їхати їх на велосипеді. Він сам робить всі ремонти для орендарів. Облікові книги з точними розрахунками розкидані на підлозі його будинку – він не хоче витрачати на полиці.

Exit mobile version