Site icon Hetman News

Департамент протидії злочинності: Кількість загиблих українців у Маріуполі може бути як мінімум у 10 разів більше

Маріуполь зруйнований російською армією

A view shows apartment buildings destroyed during Ukraine-Russia conflict in the besieged southern port city of Mariupol, Ukraine March 30, 2022.,Image: 674061999, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: ALEXANDER ERMOCHENKO / Reuters / Forum

Кількість загиблих українців у тимчасово окупованому Маріуполі Донецької області може бути як мінімум у 10 разів більше, ніж відомо наразі. Про це заявив керівник Департаменту протидії злочинності в умовах збройного конфлікту Уповноваженого Прокурора України Юрій Бєлоусов у інтерв’ю РБК-Україна.

“Звісно, кількість злочинів набагато більша, ніж 108 тисяч. Коли ми потрапимо до Маріуполя, ми побачимо, що попри спроби росіян приховати все це, кількість злочинів в декілька разів більше”, – сказав він.

За словами прокурора, офіційна кількість загиблих, відома наразі, і становить 11 362 особи, з них 508 дітей.

“Але я вважаю, що це, як мінімум, в 10 разів більше, на жаль”, – підкреслив Бєлоусов.

Нагадаємо, російські війська в перші дні повномасштабного вторгнення змогли оточити Маріуполь. Вже в середині травня 2022 року окупантам вдалося повністю захопити місто.

У Маріуполі продовжують знаходити стихійні поховання. Так, в липні в окупованому місті мирні мешканці виявили ще одне стихійне поховання. Поруч із ним росіяни почали будівництво.

Exit mobile version