Site icon Hetman News

В Україні можуть легалізувати медичний канабіс

медичний канабіс

Десятки тисяч українських солдатів і цивільних осіб страждають від травм і посттравматичного стресового розладу (ПТСР), що спонукає Україну розглядати можливість легалізації медичного канабісу. Про це повідомляє Bloomberg.

“Десятки тисяч солдатів і громадян страждають від травм і ПТСР, і на цьому фоні Україна готова легалізувати медичну коноплю, намагаючись запропонувати людям деяку потенційну допомогу. Дискусії з цього приводу набрали обертів після початку конфлікту і досягли свого піка в липні, коли національний парламент на першому читанні прийняв закон, який дозволяє використання канабісу в медичних цілях”, – пише видання.

За інформацією видання, законопроєкт має підтримку партії “Слуга народу“, яка має найбільше представництво в парламенті. Цю ідею підтримує також президент України Володимир Зеленський, який заявив, що слід “обґрунтовано легалізувати лікування на основі медичного канабісу для всіх, хто потребує цього”.

У випадку схвалення закону, українці з медичним рецептом зможуть придбати медичний канабіс, при цьому виробництво наркотику та його використання з рекреаційною метою будуть контролюватися урядом. Кінцеве обговорення законопроєкту може відбутися на наступному засіданні парламенту, запланованому на початок листопада, повідомив голова комітету з охорони здоров’я України Михайло Радуцький.

Exit mobile version