Site icon Hetman News

Американський кардіолог пояснив, чим може бути небезпечний сміх

дівчини,які посміхаються

Початок сміху може спровокувати непритомність через раптове падіння кров’яного тиску. Однак ймовірність такої події невелика.

Американський кардіолог Тодд Коен пояснив, що скорочення діафрагми, а також міжреберних і міжреберних м’язів під час сміху може призвести до підвищення тиску у грудній клітці. Така зміна може стимулювати блукаючий нерв – парний нерв, який йде від мозку до черевної порожнини. Надто інтенсивна стимуляція може викликати запаморочення та втрату свідомості.

Крім того, непритомність від сильного сміху можлива через різке зниження кров’яного тиску. Внаслідок багаточисленних скорочень м’язів кров рухається від головного мозку до тулуба – внутрішньочерепний тиск падає.

За оцінкою багатьох кардіологів непритомність, яка викликана неконтрольованим сміхом, зазвичай не загрожує здоров’ю. Людина приходить до свідомості протягом декількох хвилин без чужої допомоги. Однак, втративши рівновагу під час непритомності, можна вдаритися головою об наближені предмети меблів або впасти з платформи, якщо сміючись людина знаходиться, наприклад, у метро.

Крім того, теоретично сміх також може спровокувати раптовий спазм голосових зв’язок. Це стан відомий як ларингоспазм або задуха. Він може виникнути, якщо людина не отримує достатньо кисню під час вдиху під час сміху.

Exit mobile version