Site icon Hetman News

Microsoft: У версії Windows 12 кнопку “Пуск”замінить штучний інтелект

Windows 12

Компанія Microsoft може вилучити кнопку “Пуск” у наступній версії операційної системи Windows, повідомляють ЗМІ.

Під час виступу на презентації процесора Snapdragon X Elite голова Microsoft Сатья Наделла розкрив деякі нові особливості майбутньої операційної системи Windows. Зокрема, користувачі зможуть відмовитися від кнопки “Пуск” для пошуку та запуску програм – її замінить штучний інтелект (ШІ).

Copilot схожий на кнопку “Пуск“. Він стає організатором всієї взаємодії з вашими додатками”, – підкреслив Наделла. За його словами, користувачам Windows 12 буде простіше видавати голосові команди ШІ, ніж вручну шукати необхідні додатки через “Пуск” або вводити певні дані.

Також керівник Microsoft заявив, що ШІ повністю змінить звички користувача. На основі цих даних журналісти припускають, що в Windows 12 кнопку “Пуск” можуть поступово вилучити з системи.

Пуск” – меню Windows, яке викликається при натисканні відповідної кнопки. Кнопка “Пуск” є одним із найстаріших елементів операційних систем від Microsoft і вперше з’явилася в Windows 95, випущеній у 1995 році.

Раніше повідомлялося, що корпорація Microsoft планує представити нове покоління операційної системи Windows наприкінці 2024 року. Операційну систему розробляють під кодовою назвою “Прототип Next Valley“.

Exit mobile version