Site icon Hetman News

Причиною глобального IT-обвалу могла стати антивірусна програма Crowdstrike

монітор із заставкою Microsoft

Випущене напередодні оновлення ПЗ нібито виводить з ладу пристрої, що працюють в операційній системі Windows, показуючи так званий «синій екран смерті». Одним з основних продуктів компанії є корпоративний антивірус Falcon, передає bbc.com.

Сьогодні Crowdstrike розпочала його оновлення, що, ймовірно, і викликало збій.

Нагадаємо, з усього світу надходили повідомлення про масові збої в роботі комп’ютерних систем, використовуваних для роботи авіакомпаній, банків і провідних ЗМІ.

Через програмні збої аеропорти масово скасовували рейси — а тим, що вже вилетіли, диспетчери шукають місце для екстреної посадки.

Великі авіакомпанії США, включаючи Delta і United, оголосили про повне припинення польотів найближчим часом.

Залізничні компанії Великобританії також заявляють, що стикаються з «широко розповсюдженими проблемами в IT-сфері».

У компанії Microsoft журналістів запевнили, що вживають заходів для пом’якшення «затяжних наслідків» глобального збою, що почався ще напередодні, у четвер, близько 22:00 за Гринвічем.

Зараз інженери компанії розслідують проблеми з хмарними сервісами у США, а також порушення в роботі кількох застосунків і сервісів Microsoft.

За однією з версій, причиною обвалу могла стати антивірусна програма, що випускається компанією Crowdstrike. Випущене напередодні оновлення ПЗ нібито виводить з ладу пристрої, що працюють в операційній системі Windows, показуючи так званий «синій екран смерті».

BBC звернулася до Crowdstrike за коментарем і чекає на відповідь.

Exit mobile version