Site icon Hetman News

Чи будуть електронні повістки?: Роз’яснення від нардепа

комп'ютер

У Верховній Раді анонсується перегляд контроверсійних положень щодо електронного кабінету військовозобов’язаних.

Член комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Олександр Федієнко оголосив про це під час телемарафону. За його словами, електронний кабінет залишиться, проте його функції будуть змінені так, щоб не завдавати непорозумінь серед громадян. Він наголосив на важливості електронного кабінету для ефективного функціонування системи сертифікатів захисника. Зазначивши, що електронний кабінет спростить взаємодію з Територіальними центрами комплектування (ТЦК), Федієнко висловив сподівання, що це також допоможе уникнути корупційних практик.

Депутат вважає, що електронний кабінет полегшить доведення відстрочки, бронювання та інших обставин для військовозобов’язаних. Наприклад, у випадку, коли громадянин має троє неповнолітніх дітей чи є опікуном людини 1-2-ї групи, відповідна інформація буде відображатися в його електронному кабінеті.

Федієнко підкреслив, що зміни планують внести до норм, які передбачають обов’язкову реєстрацію всіх військовозобов’язаних в електронному кабінеті. Він впевнений, що багато положень буде переглянуто до другого читання, враховуючи побажання громадян України.

Exit mobile version