Site icon Hetman News

В Україні пропонують призивати жінок до армії

жінка у ЗСУ

В Україні за ізраїльською моделлю також планується призов жінок на військову службу.

Як повідомляє Report, таку думку висловила радниця з питань гендерної рівності командувача Сухопутних військ Збройних сил України Оксана Григорьєва в інтерв’ю газеті The Times.

Вона заявила, що Україна повинна бути готовою до мобілізації жінок у найближчі роки: “Наша конституція стверджує, що обов’язок кожного українця – захищати свою рідну землю, тому зовсім справедливо, щоб і жінки також служили. Як Ізраїль, ми повинні бути до цього готові”.

Відзначено, що менше десятої частини жінок, які проходять службу в українській армії, виконують активні бойові завдання, а інші працюють лікарями, розвідниками та адміністраторами: “Ми пройшли довгий шлях щодо законодавства, але на практиці все ще дотримуємося менталітету старої школи. Починаючи зі шкільного віку в країні існує розрив між дівчатками та хлопчиками. Хлопчики займаються фізичною активністю, дівчатка – в’язанням або домашньою роботою. Цей підхід необхідно змінити. І фізично, і психологічно ми повинні з дитинства готувати дівчаток до захисту країни”.

За інформацією, основною проблемою, з якою зараз зіткнулися жінки-військовослужбовці в українській армії, є відсутність відповідного одягу.

За даними уряду України, на цей час у Збройних силах служать 65 тис. жінок.

Exit mobile version