Site icon Hetman News

В ЄС утворилися черги на оформлення українських документів через законопроєкт про мобілізацію

черга

Поки законопроєкт про мобілізацію розглядається у Верховній Раді, суспільство активно обговорює можливі нововведення, зокрема обмеження, які можуть застосовуватися по відношеню до ухилянтів.

Згідно з законопроектом №10378 про мобілізацію, ухилянтам можуть заборонити виїзд за кордон та здійснення операцій з майном, обмежити право керувати власним транспортом та отримувати водійські посвідчення, відмовити у укладенні кредитних договорів чи договорів про позику, призупинити пільги та послуги від держави. Також ці особи можуть бути внесені до реєстру боржників. У той же час Дмитро Лубинець заявляє, що обмеження для ухилянтів порушують Конституцію, оскільки людину не можна обмежувати у її правах, повідомляє 24tv.ua.

У Європі черги на отримання документів

Ймовірно, люди хвилюються, що через зміни у мобілізації вони можуть не змогти отримати документи, що дають право на проживання в Європі.

Телеграм-канал “Катарсис” оприлюднив відео. На знімку видно досить велику чергу, люди стоять, щоб оформити документи, – помітно машину з написом “Виїздне оформлення”.

Exit mobile version