Site icon Hetman News

Саудівська Аравія знижує ціни на нафту для всіх покупців

араб (чоловік)

Саудівська Аравія знижує ціни на нафту з постачанням у лютому для покупців у всіх регіонах, пише агентство Bloomberg у неділю, 7 січня.

Рішення ухвалено на тлі слабкого попиту на світовому ринку. Вартість саудівської нафти визначається через премію до бенчмарку, еталонного ґатунку для того чи іншого ринку. Так, премія до сорту нафти Arab Light для постачання на основний ринок Ер-Ріяда – Азію – скоротиться на 2 долари США і становитиме 1,5 долара за барель, передає dw.com.

Водночас опитані Bloomberg нафтопереробні заводи та трейдери очікували на зниження показника на 1,25 долара. Національна нафтова компанія королівства Saudi Aramco також знижує ціни на лютневі постачання до Північно-Західної Європи, Середземномор’я та Північної Америки.

Загострення на Близькому Сході не викликало стрибка нафтових цін 2023 року світові ціни на нафту знизилися вперше з 2020-го. Ринок досі не відреагував значним зростанням цін на загострення на Близькому Сході після нападу радикального руху ісламізму ХАМАС на Ізраїль, зазначає Bloomberg. Атаки пов’язаного з Іраном хуситського ополчення в Ємені на торгові судна в Червоному морі також поки що не призвели до перебоїв у постачаннях, додає агентство. У лютому та березні споживання нафти зазвичай падає. Нафтопереробні заводи використовують цей період для технічного обслуговування.

Exit mobile version