Site icon Hetman News

WP: НАТО запропонує Україні конкретні кроки щодо вступу до альянсу

прапори України та НАТО

Президент України Володимир Зеленський знову представить свій «план перемоги» на засіданні контактної групи з питань оборони України на базі Рамштайн у Німеччині. За інформацією джерел The Washington Post, на цій зустрічі країни НАТО запропонують Україні «більш конкретні кроки» для майбутнього членства країни в альянсі.

У матеріалі видання зазначено, що останній візит Володимира Зеленського до США «не знайшов відгуку» з боку американської сторони, оскільки президент Джо Байден не змінив свою позицію щодо заборони на використання далекобійних ракет. За словами джерела WP, кроки, які НАТО планує запропонувати Україні на зустрічі в Німеччині, також «не відповідають» на «термінові запити», про які просила українська сторона.

Зустріч відбудеться на базі Рамштайн наступного тижня, і на ній буде присутній Джо Байден. Financial Times повідомляла, що американський президент може погодитися на пом’якшення питання щодо вступу України в НАТО.

Володимир Зеленський у вересні 2022 року подав заявку на вступ країни до НАТО. У січні 2024 року Foreign Policy писала, що влада США і Німеччини хочуть відтермінувати запрошення України до альянсу. У травні канцлер Німеччини Олаф Шольц допустив, що Україна не вступить до НАТО в найближчі 30 років. За даними La Repubblica, пан Шольц готує мирний план, який не виключає передачі Росії частини територій, що раніше належали Україні.

Exit mobile version