Site icon Hetman News

У Нідерландах вперше оштрафували чоловіка за сексуальне домагання на вулиці

жінка

У середу, 2 жовтня, у Нідерландах суд оштрафував чоловіка за домагання та залякування жінки на вулиці Роттердама, що стало першим випадком застосування нового закону, який набув чинності в липні. Закон, спрямований на боротьбу з сексуальними домаганнями в громадських місцях, передбачає покарання за небажані дотики та неприйнятні коментарі чи жести, передає eurointegration.com.ua.

33-річного чоловіка оштрафували на 100 євро з додатковим штрафом у 180 євро, якщо він вчинить правопорушення повторно, на підставі доказів, наданих спеціалізованою групою під прикриттям.

У рамках пілотного проєкту, спрямованого на затримання кривдників на місці злочину, такі команди були розгорнуті в містах Роттердам, Утрехт і Арнем.

Суд зазначив, що команда під прикриттям бачила, як чоловік домагався жінки, звертаючись до неї, підходячи до неї, кладучи руки на її стегна та тримаючи її.

«Сексуальне залякування когось на вулиці змушує людей почуватися в небезпеці та не дає їм можливості бути собою на публіці», — йдеться в рішенні суду.

Також у рішенні суду зазначено, що використання прихованого спостереження в цьому випадку було виправданим.

Закон визначає залякування як «нав’язливі сексуальні домагання за допомогою зауважень, жестів, звуків або дотиків у спосіб, який може бути сприйнятий як залякувальний, принизливий, болісний або образливий».

У тексті закону зазначено, що така поведінка є незаконною як в Інтернеті, так і в фізичних громадських місцях.

Exit mobile version