Site icon Hetman News

В уряді Нідерландів мають намір запровадити повну заборону на Facebook

Facebook у смартфоны

Уряд Нідерландів може повністю відмовитися від використання Facebook через проблеми із забезпеченням безпеки конфіденційних даних. За інформацією De Telegraaf, це пов’язано із проблемами щодо безпеки конфіденційних даних. Згідно з повідомленням видання, влада Нідерландів намагалася домовитися з материнською компанією Meta щодо безпеки даних, але перемовини не призвели до результату. Таким чином, уряд розпочав підготовку до заборони використання Facebook.

Статс-секретар Міністерства внутрішніх справ Нідерландів Александра ван Хуффелен підтвердила, що уряд протягом кількох років турбується тим, як Facebook обробляє конфіденційні дані.

У 2017 році на вимогу влади Нідерландів Meta вносила зміни до роботи соціальної мережі, але це не вирішило проблему. Крім того, в уряду виникли нові турботи щодо безпеки роботи Facebook.

В січні 2024 року уряд звернувся до Управління з захисту даних з проханням надати рекомендації щодо безпечного використання Facebook. За інформацією De Telegraaf, відповідне управління надасть ці рекомендації найближчим часом. Однак, як відзначає видання, уряд спрямований на повну заборону використання Facebook.

Весною 2023 року влада Нідерландів заборонила чиновникам та членам уряду використовувати TikTok через страхи щодо шпигунства з боку цієї платформи, створеної китайськими розробниками. У Нідерландах налічується 140 тисяч держслужбовців.

Також раніше повідомлялося, що Європейська організація захисту прав споживачів подала скаргу на соціальні мережі Facebook і Instagram. Організація стверджує, що Meta порушує фундаментальне право європейців на захист даних, нав’язуючи їм вибір між відстеженням для персоналізованої реклами та платою до 251,88 євро на рік.

Exit mobile version