Site icon Hetman News

Число біженців у Німеччині зросло до нового максимуму

біженці

На кінець червня в Німеччині було зареєстровано 3,26 мільйона біженців – на 111 тисяч більше, ніж на кінець 2022 року, повідомляє Neue Osnabrücker Zeitung. Кількість біженців з України зросла лише на 29 тисяч – до понад 1 мільйона людей. Кількість осіб, які живуть в Німеччині та бігли з інших країн, досягла нового максимального рівня за останні десятиліття. На кінець червня поточного року 3,26 мільйона осіб вважалися біженцями в центральному реєстрі іноземців – на 111 тисяч більше, ніж на кінець 2022 року. Про це повідомила у п’ятницю, 8 вересня, газета Neue Osnabrücker Zeitung, посилаючись на письмову відповідь Міністерства внутрішніх справ Німеччини на запит депутата Бундестагу від Лівої партії Клари Бюнгер (Clara Bünger), передає dw.com.

За даними Лівої партії, йдеться про найвищий показник з 1950-х років. Як зауважує газета, в ньому враховані біженці, включаючи тих, хто втік від військових конфліктів, заявники на притулок та люди, яким відмовили в наданні притулку, але дозволили залишитися в країні на деякий час, оскільки їхню висилку неможливо було здійснити з гуманітарних міркувань. Багато з них живуть в Німеччині вже кілька років або навіть десятиліть.

Кількість біженців з України зросла незначно

Кількість біженців з України в Німеччині за першу половину поточного року збільшилася лише незначно – на 29 тисяч, зараз вона становить трохи понад 1 мільйона осіб. Як зауважується далі, українці продовжують приїжджати в Німеччину через тривалі військові дії в Україні, але багато з прибулих раніше повертаються в Україну.

Серед інших у центральному реєстрі іноземців фігурують близько 279,1 тисячі осіб, яких влада Німеччини зобов’язала покинути країну. Цей показник вперше за останні 10 років знизився на 8 відсотків, а приблизно 80 відсотків цих осіб мають дозвіл на тимчасове перебування в Німеччині (Duldung), наданий після відмови в притулку, зокрема через складну ситуацію в країні походження. Відомства з питань іноземців вважають, що менше ніж 10 відсотків з цієї категорії осіб (менше ніж 21 тисячі) намагаються запобігти своєму депортуванню. “Право залишитися в країні замість депортації є політично коректним шляхом”, – заявила газеті депутат Клара Бюнгер.

Exit mobile version