Site icon Hetman News

Rheinmetall планує виробляти бронетехніку в Україні вже у 2024 році

БМП Lynx

Німецький оборонний концерн Rheinmetall планує виробляти бронетехніку в Україні вже у 2024 році. Мова йде про бронетранспортери Fuchs і БМП Lynx, заявив голова Rheinmetall Армін Паппергер в інтерв’ю виданню WirtschaftsWoche.

Паппергер очікує, що відповідний контракт з Україною буде укладено не пізніше початку наступного року. “Коли контракт буде підписаний, ми хочемо, щоб перший бронетранспортер був готовий в Україні приблизно через шість-сім місяців, а перший Lynx – через 12-13 місяців”, – сказав Паппергер. Таким чином, виробництво Fuchs в Україні може стати можливим наприкінці літа 2024 року, а Lynx може бути вже влітку 2025 року.

“Перші десять БМП Lynx вже виробляються тут, в Німеччині або в Угорщині, у межах спільного виробництва між нами та Україною”, – підкреслив голова концерну. “Після етапу нарощування потужностей ми повинні мати можливість найшвидше повністю виробляти ці автомобілі в Україні у значній кількості”, – додав він. При цьому уряд ФРН намагається надати експортну ліцензію, необхідну для виробництва.

Надзвичайно короткий термін виконання замовлення Паппергер пояснює тим, що співпраця успішно розвивається. Rheinmetall вже є найбільшим оборонним партнером України. У 2022 році концерн отримав замовлення на суму близько €900 млн, а у 2023 році обсяг замовлень збільшився до двох з половиною мільярдів євро. “І в наступному році їх, безумовно, буде більше”, – прогнозує Паппергер. Окрім того, в Угорщині вже йде серійне виробництво Lynx. Проте, бронетехніка обслуговується в Україні, для цього в Німеччині були спеціально навчені кваліфіковані робітники з України.

Exit mobile version