Site icon Hetman News

У Німеччині хочуть запровадити податок солідарності з Україною

Німеччина,ЄС.Україна (прапори)

Голова “Ради мудреців” при уряді ФРН Моніка Шнітцер вважає, що оподаткування можна використати для фінансування військової допомоги Києву. За її думкою, стягнення податку солідарності з платників податків ФРН є досить обґрунтованим.

Голова “Ради економічних експертів” при уряді ФРН (також відома як “Рада мудреців“) Моніка Шнітцер закликала ввести додатковий податок на прибуток для надання допомоги Україні — податок солідарності з Україною (Ukraine-Solidaritätszuschlag). “Особливі події потребують особливих заходів. Введення податку солідарності з Україною як надбавки до податку на прибуток для надання військової допомоги могло б стати відповіддю на цей виклик”, — пояснила Шнітцер в інтерв’ю газеті Rheinische Post, опублікованому в суботу, 23 грудня, повідомляє dw.com.

Вона визнала, що такий захід був би непопулярним. “Але, зрештою, ця війна стосується і нашої безпеки. Краще діяти зараз, ніж тоді, коли агресія Росії несподівано вимагатиме зовсім інших заходів”, — підкреслила голова “Ради мудреців“.

Широкомасштабна допомога Німеччини Україні

Партія вільних демократів (СвДП), яка є частиною нинішньої “світлофорної коаліції” у ФРН, обіцяла не допустити в Німеччині ані підвищення податків, ані тим паче введення нових.

Лідери коаліції вже гарантували Україні широкомасштабну допомогу у відбиванні російської агресії. “Ця допомога буде фінансуватися за рахунок регулярного бюджету — так, як ми це планували, настільки довго, наскільки це буде потрібно”, — заявив канцлер ФРН Олаф Шольц на минулому тижні.

Exit mobile version