Site icon Hetman News

У Німеччині страйкують водії автобусів, трамваїв та метро

трамваї

Страйк пройшов на території всіх федеральних земель, за винятком Баварії. Профспілка вимагає підвищення заробітної плати та покращення умов праці. У Німеччині в п’ятницю, 2 лютого, практично по всій країні відбулися страйки працівників міського громадського транспорту. У страйку беруть участь водії автобусів, трамваїв та метро. Страйк відбувся на території всіх федеральних земель, за винятком Баварії. За інформацією профспілки Ver.di, з великих міст протестні заходи не проводиться лише в Аахені та регіоні Мангейм-Гейдельберг-Людвігсгафен, повідомляє dw.com.

У найменшій за територією федеральної землі Саар страйк розпочалася ще напередодні о 20:00 за місцевим часом. Протестні заходи в основному завершаться в ніч на 3 лютого, але в Берліні – вже о 10 годині ранку 2 лютого. У Баварії страйків немає, оскільки в цій федеральній землі зараз не ведуться тарифні переговори.

Вимоги страйкуючих

Профспілка вимагає для своїх 90 тисяч членів підвищення зарплати на фоні зростання інфляції в Німеччині та покращення умов праці. У Бранденбурзі працюючі вимагають підвищення зарплати на 20 відсотків, але не менше 650 євро на місяць. Крім грошей, Ver.di вимагає для водіїв громадського транспорту скорочення робочого дня, збільшення перерв для відпочинку між змінами та подовження відпустки з відповідною фінансовою доплатою.

В профспілці зауважують, що такі поліпшення зроблять роботу водіїв громадського транспорту в Німеччині більш привабливою і дозволять зменшити дефіцит персоналу.

Exit mobile version