Site icon Hetman News

У Німеччині ухвалили закон, який пом’якшує правила отримання німецького громадянства

прапор та паспорт Німеччини

Німецький Бундестаг ухвалив закон про спрощення отримання громадянства Німеччини, повідомляє Deutsche Welle. Свої голоси віддали за нього 382 парламентарі, «проти» проголосували 234 та утрималися — 23.

Він має набути чинності через три місяці, тобто у квітні. Згідно з новим законом, термін проживання в країні, необхідний для набуття громадянства, скорочено з восьми до п’яти років. У разі гарного знання німецької мови, участі у волонтерській діяльності, професійних успіхів та певної кваліфікації вона може бути скорочена до трьох років.

Крім цього, не потрібно буде відмовлятися від вже наявного громадянства, а діти, народжені в Німеччині, отримають німецьке громадянство автоматично — раніше це відбувалося, лише якщо один із батьків дитини проживав на території країни протягом восьми років.

У серпні під час презентації законопроєкту Міністр МВС ФРН Ненсі Фезер назвала метою реформи законодавства про громадянство залучення кваліфікованих фахівців. Вона наголосила, що «нашій демократії потрібні люди, які відстоюють її та роблять сильною».

При цьому опозиція з консервативного блоку ХДС/ХСС критикувала закон, стверджуючи, що він знецінює німецьке громадянство, тоді як такі країни ЄС, як Франція, посилюють правила натуралізації.

Раніше в Німеччині відбулася таємна зустріч правих політиків, на якій було ухвалено план депортації мільйонів іммігрантів до Африки. Згідно з пропозицією лідера правоекстремістської організації «Рух за ідентичність» IDB Мартіна Зелльнера, залишити Німеччину повинні будуть прохачі притулку, іноземці з правом на перебування, а також «неасимільовані громадяни», у тому числі ті, хто має громадянство Німеччини, але при цьому мають іммігрантське коріння.

Exit mobile version