Site icon Hetman News

ООН: Кількість біженців у всьому світі перевищила 114 мільйонів осіб

біженці

Кількість біженців і внутрішньо переміщених осіб, які залишили свої домівки через війни, переслідування та стихійні лиха, у світі на кінець вересня перевищило 114 мільйонів.

Про це повідомила головний офіс УВКБ ООН у Женеві.

“Кількість осіб, які залишили свої домівки через війну, переслідування, насильство і порушення прав людини, на кінець вересня, судячи з усього, перевищила у світі 114 мільйонів”, – йдеться у повідомленні. Основними причинами примусової міграції в першій половині 2023 року були події в Україні, Судані, Демократичній Республіці Конго та М’янмі, “комбінація посухи, повеней та відсутності безпеки в Сомалі та тривала гуманітарна криза в Афганістані”.

“Світ зараз зосереджує увагу, і це абсолютно обґрунтовано, на гуманітарній катастрофі в Газі. Але у світі існує занадто багато конфліктів, які розмножуються та загострюються, руйнуючи життя невинних людей і змушуючи їх залишати свої домівки”, – сказав Верховний комісар ООН з питань біженців Філіппо Гранді. “Неспроможність світової спільноти вирішувати конфлікти або запобігати новим призводить до переміщення населення та страждань”, – підкреслив він, закликаючи країни “спільно працювати, щоб завершити конфлікти і надати біженцям і іншим переміщеним особам можливість повернутися додому або почати нове життя”.

Exit mobile version