Site icon Hetman News

ООН: Російські військові чинили справжні тортури проти українців на окупованих територіях

тортури росіян

Комісія ООН відвідала деокуповані райони України в Херсонській та Запорізькій областях.

Ерік Мозе, голова Комісії з розслідування подій в Україні, повідомив Раді ООН з прав людини в Женеві, що його команда зібрала додаткові докази, які свідчать про те, що застосування покарань російськими збройними силами в районах, які перебувають під їхнім контролем, було масштабним і систематичним, повідомляє Sky News.

“У деяких випадках покарання застосовувалися з такою жорстокістю, що призводили до смерті жертви”, – сказав Мозе, чия команда відвідала деокуповані частини України в Херсонській та Запорізькій областях.

Було встановлено, що покарання передусім застосовувалися в “центрах утримання під вартою”, які перебували під контролем російської влади.

Комісія заявила, що порушення, скоєні російськими силами в Україні, включаючи застосування покарань, можуть становити злочини проти людяності.

Нагадаємо, в серпні правозахисна юридична фірма Global Rights Compliance опублікувала звіт, присвячений діяльності російських окупантів на тимчасово окупованій території Херсонської області. Були отримані свідчення від 320 осіб, які проходили через російські центри утримання та в’язниці.

43% опитаних розповіли, що стикалися з покараннями сексуального характеру. При цьому жертвами насильства та загрози насильством ставали як чоловіки, так і жінки. Найжорстокіше поводилися з військовополоненими та членами сімей військовослужбовців.

36 осіб розповіли про покарання електричним струмом, включаючи покарання геніталіями. Один з опитаних повідомив, що був свідком насильства, під час якого тюремники використовували подовжений предмет, на який наділи презерватив. Широко застосовували душіння та покарання водою.

Затриманим загрожували кастрацією та били по геніталіях. Автори опитування відзначають, що таким чином людей хотіли позбавити можливості мати дітей. Полонених та затриманих змушували виконувати гімн Росії та скандувати проросійські гасла.

Exit mobile version