Site icon Hetman News

В Україні будуть додавати барвники до бензину та дизелю, призначених для ЗСУ, задля боротьби з незаконним продажем пального

АЗС

Українське Міністерство оборони повідомляє, що додавання барвників до бензину та дизелю, призначених для військової техніки, зменшить ймовірність незаконного продажу пального.

В Україні до бензину та дизельного пального, призначених для потреб Збройних Сил України, найближчим часом почнуть додавати зелений та яскраво-червоний барвники відповідно, повідомляється на сайті Міноборони України у суботу, 11 листопада, за інформацією dw.com.

Зазначається, що таке “маркування” дозволить виявляти та відстежувати пальне, яке було закуплено виключно для потреб ЗСУ, і зменшить можливість його незаконного продажу. “Крім того, визначений колір унеможливить змішування пального на місцях. Якість пального для військової техніки має величезне значення”, – йдеться в прес-релізі.

Як підкреслює Міноборони України, колір залишатиметься навіть якщо пальне сильно розведуть. На ціні бензину та дизеля додавання барвників не вплине, обіцяють у міністерстві.

Виманювання палива у АЗС “на потреби ЗСУ”

У липні 2023 року онлайн-видання “Дніпро Оперативний” повідомило про розкриття організованої групи в місті, що складалася з цивільних осіб та військовослужбовців, які виманили пальне у представників АЗС, у якості допомоги ЗСУ. При цьому шахраї підробляли листи від імені керівництва однієї з військових частин.

Згідно з публікацією, протягом чотирьох місяців, не підозрюючи обману, представники АЗС надавали пальне. Загалом вони передали шахраям понад 50 тонн бензину та дизельного пального на суму 2,5 мільйона гривень.

Exit mobile version