Site icon Hetman News

Уряд ПАР буде арештовувати батьків, чиї діти прогулюють школу

школяри в ПАР

Згідно з новим законодавчим положенням щодо базової освіти, батькам загрожує до 12 місяців ув’язнення, якщо їхні діти не відвідують заняття в школі. Парламент ПАР прийняв закон про освіту, який передбачає ув’язнення батьків, якщо їхні діти не ходять до школи. Про це повідомила місцева медіагрупа SABC.

Згідно з новим законодавчим положенням про базову освіту, батькам загрожує до 12 місяців ув’язнення, якщо їхні діти пропускають заняття. Аналогічне покарання передбачено для батьків, які не записали свою дитину в школу після досягнення шкільного віку.

Новий закон також повністю забороняє фізичне покарання в школі. Заборона фізичного покарання була введена в школах ПАР у 1997 році, але в багатьох навчальних закладах вчителі до цього часу використовують його, зауважує SABC.

Під час голосування парламентарії наголошували, що цей закон призначений зробити систему шкільної освіти більш ефективною. Згідно з останніми дослідженнями, до 10 років вісім південноафриканських школярів з 10 мають великі труднощі з читанням.

Exit mobile version