Site icon Hetman News

Влада Парижа переселяє безхатьків з вулиць міста до притулків перед Олімпіськими іграми

Париж (Ейфелева вежа)

Французька влада намагаються “відполірувати” Париж перед Олімпійськими іграми, переселяючи безхатьків із вулиць столиці до спеціальних притулків у провінції. У переддень Олімпійських ігор французький уряд використовує новий підхід до вирішення проблеми безхатьків у Парижі. З весни минулого року по всій країні, у містах, таких як Тулуза, Бордо і Страсбург, було створено 10 тимчасових притулків для переселення безхатьків із вулиць столиці, повідомляє media.com.

Понад шістдесят французьких асоціацій надіслали листа до оргкомітету Олімпіади, засуджуючи цю стратегію переселення як “соціальне прибирання”. Вони вважають, що уряд має намір створити “полірований образ столиці” перед Олімпійськими іграми 2024 року.

Координатор моніторингу здоров’я мігрантів з організації “Лікарі без кордонів” Поль Алозі, один з представників групи асоціацій, пояснив журналістам своє стурбування.

“Уявімо, що я – афганський прохач притулку, який врятувався від диктатури талібів, – каже Алозі. – Я дістався до Парижа, але одного разу до мого табору прибуває автобус і забирає мене. На жаль, якщо я не підходжу за адміністративними критеріями, я можу опинитися в регіоні, де значно менше організацій, які надають медичну, соціальну або юридичну допомогу, і в кінцевому підсумку мені доведеться повернутися до Парижа.

Ця політика вже проводилась, але Олімпіада прискорила процес. Є термінова необхідність створити те, що вони називають “чистим містом”, та виконати роботу з “переслідування та очищення”. Це слова міністра внутрішніх справ. Ми знаємо, що це також спрямовано проти груп людей, яких уряд вважає небажаними”.

Безхатьків виселяють з Парижа на їхнє благо?

Місце, відоме як “Юнібетон“, колись було найбільшим сквотом у Парижі, але його було знесено поліцією у квітні. Понад 400 людей, головним чином з Чаду та Судану, були виселені звідси. Цей район повинен стати частиною Олімпійського селища до Ігор 2024 року.

Ми зустрілися з біженцем Фарісом, який був одним з мешканців цього сквоту.

“У нас було кілька зустрічей з префектурою, – розповів він. – Були дані обіцянки, що нам нададуть житло та подбають про людей. Жодне з цих обіцянок не було виконано. У результаті всі ці люди опинилися на вулиці. Біженці кидають погану тінь на Олімпійські ігри. Саме через це нас вирішили виселити. Однак не було запропоновано жодного рішення для людей, яких виселили зі сквотів”.

Інші прихистки для безхатьків у місті також відчувають тиск, оскільки вони розташовані в районах, виділених під олімпійські об’єкти.

“Людей, які живуть на вулицях, особливо біженців, висовують з Парижа все далі, – каже менеджер денного притулку Бенжамен Каган. – Ми часто чуємо повідомлення про те, що людей будять вночі та просять піти. У нас викликають обурення труднощі, з якими ці люди зіткнуться під час Олімпійських ігор щодо переміщення та доступу до певних місць відпочинку”.

Префектура Парижа підтвердила Euronews своє прагнення видалити цих людей з вулиць, незалежно від Олімпійських ігор, щоб забезпечити їм більш гідне житло.

Безхатьків переводять на небезпечність, оскільки їх змушують проходити співбесіди в паризькій префектурі, а це є потенційно небезпечний процес для мігрантів без легального статусу, що може призвести до їх депортації з країни.

Exit mobile version