Site icon Hetman News

ЗМІ: Дуров почав видачу даних Telegram спецслужбам Франції

Павло Дуров

Павло Дуров налагодив зв’язок з французькими правоохоронними органами та почав передавати їм інформацію, на підставі якої можна встановити особи користувачів Telegram, повідомила французька газета Libération. За її даними, ще нещодавно Дуров ігнорував запити силовиків, але зараз Telegram веде “безпрецедентну співпрацю” з ними і відповідає на запити, передає dw.com.

“Двері дійсно відчиняються”, — такими словами підтвердила газеті початок співпраці керівник відділу кіберзлочинності прокуратури Парижа Джоанна Брусс.

За даними Libération, у зв’язку з цим усім силовикам Франції було рекомендовано відновити розслідування, призупинені через неможливість отримати інформацію від Telegram.

Так, менеджмент месенджера вже відреагував на запити Управління у справах неповнолітніх (Ofmin) французької нацполіції та жандармерії за кількома кримінальними розслідуваннями, надавши дані, які можуть допомогти встановити особи підозрюваних, зокрема у злочинах проти дітей, зазначає Libération.

Справа Павла Дурова

39-річного Павла Дурова затримали 24 серпня в аеропорту Ле-Бурже, коли він вийшов зі свого приватного літака. Його звинуватили в навмисній відсутності модерації незаконного контенту в месенджері. Засновник Telegram був “шокований арештом”, оскільки месенджер мав канал зв’язку з французькою контррозвідкою, писала Libération раніше.

28 серпня Дурова звільнили з-під варти в Парижі під заставу в 5 млн євро. Йому заборонили покидати Францію, зобов’язавши двічі на тиждень відмічатися в поліції. Щодо нього ведеться розслідування за підозрою у вчиненні кількох злочинів. Серед них — керування платформою, на якій здійснюється протиправна діяльність, відмова надавати інформацію за запитом влади, співучасть у відмиванні грошей, вчиненні сексуальних злочинів щодо дітей, незаконному обігу наркотиків і шахрайстві.

Exit mobile version