Site icon Hetman News

Канцлер Австрії запропонував Росії та Україні провести переговори у Відні

парламент Австрії

Австрія готова прийняти мирні переговори Росії та України. З такою заявою виступив канцлер країни Карл Негаммер. «Ми беремо до уваги заяви президента Росії про його готовність до мирних переговорів з Україною. Будь-які переговори мають відбуватися без попередніх умов і очно. Австрія, де розташована штаб-квартира ОБСЄ, готова підтримати справедливий і тривалий мир на основі міжнародного права і стати місцем проведення переговорів», — написав Негаммер у соцмережі X, передає meduza.io.

5 вересня, виступаючи на пленарному засіданні Східного економічного форуму, президент Росії Володимир Путін заявив, що Москва ніколи не відмовлялася від переговорів з Києвом, але вони повинні проходити не на основі «якихось ефемерних вимог». «Чи готові ми з ними вести переговори? Ми ніколи не відмовлялися від цього. Але не на основі якихось ефемерних вимог, а на основі тих документів, які були погоджені та фактично парафовані у Стамбулі», — сказав Путін.

При цьому 12 серпня на тлі наступу ЗСУ в Курській області президент Росії заявляв, що ні про які переговори з Україною не може бути й мови. У середині червня Володимир Путін, виступаючи перед керівництвом МЗС РФ, заявив, що Росія готова припинити бойові дії в Україні за виконання кількох умов. Серед них: Україна має розпочати повне виведення військ з території Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей, а також офіційно заявити про відмову від планів щодо вступу до НАТО.

Президент України Володимир Зеленський назвав умови Путіна щодо припинення бойових дій та початку мирних переговорів «ультиматумом, якому не можна довіряти». Київ наполягає, що переговори мають проводитися на основі запропонованої Зеленським «формули миру».

Exit mobile version