Site icon Hetman News

Президент Чехії не виключив відправку іноземних військ в Україну

президент Чехії Петр Павел

Президент Чехії Петр Павел вважає, що відправка військових з європейських країн в Україну можлива, але не з метою участі у бойових діях.

Як повідомляє Report із посиланням на Novinky.cz, чеський лідер заявив це під час прес-конференції з президентом Франції Емманюелем Макроном у Празі.

Він підкреслив, що в цьому питанні він підтримує пошук нових методів підтримки України, включаючи обговорення можливого присутності іноземних військ.

“Я підтримую пошук нових методів (підтримки України — ред.), включаючи продовження обговорення можливої присутності різними способами та формами в Україні”, — підкреслив президент.

При цьому чеський президент вважає, що не варто говорити про направлення в Україну бойових підрозділів, оскільки це може стати “перетином червоної лінії”. Він уточнив, що готовий обговорювати “форми підтримки”, включаючи такі, як підготовка бійців ЗСУ не на території партнерських країн, а безпосередньо в Україні.

“Оскільки в наших інтересах, щоб Росія не мала успіху в Україні, ми не можемо зупинятися на тій допомозі, яку надаємо Україні зараз”, — підкреслив Павел.

Нагадаємо, що раніше про можливість направлення військ в Україну заявляв президент Франції Емманюель Макрон.

Exit mobile version