Site icon Hetman News

У Липецьку націоналізовано кондитерську фабрику Порошенка

Липецька фабрика Рошен

Суд у Липецьку вирішив конфіскувати в користь Росії активи Липецької кондитерської фабрики “Рошен“, яка належить колишньому президенту України Петру Порошенку. За рішенням суду акції кондитерської фабрики та 94,9976% часток у статутному капіталі ТОВ “Рошен“, що належать Центрально-Європейській кондитерській компанії, бенефіціаром якої вказувався син Петра Порошенка Олексій, а також 5% часток у статутному капіталі ТОВ “Рошен“, які належать колишньому генеральному директору липецької фабрики Олегу Казакову, повинні бути передані на користь РФ.

Заборона на діяльність в Росії

Крім того, повідомляє пресслужба, Жовтневий райсуд Липецька заборонив на території Росії діяльність Петра та Олексія Порошенків, а також Олега Казакова “у зв’язку з реалізацією екстремістської діяльності”. Таким чином, суд задовольнив відповідні вимоги заступника Генпрокурора РФ.

У 2013 році Роспотребнагляд заборонив ввіз продукції кондитерської корпорації Roshen на територію Росії, а в грудні 2016 року Басманий суд Москви наклав арешт на 14 об’єктів нерухомості Roshen в рамках кримінальної справи про передбачене розкрадення з бюджету Росії 180 мільйонів рублів шляхом незаконного повернення ПДВ. У січні 2017 року корпорація Порошенка повідомила, що призупиняє виробничу діяльність Липецької кондитерської фабрики “з економічних і політичних причин”, і через пів року було оголошено про завершення її консервації.

Exit mobile version