Site icon Hetman News

У Росії почали продавати побутову техніку Bosch, Delonghi та Philips, вироблену для України

офіс компанії Philips

Побутова техніка відомих західних компаній, вироблена для українського ринку, таких як Bosch, Delonghi та Philips, почала з’являтися у РФ через маркетплейси та мережі магазинів електроніки.

Про це повідомляє російське видання “Комерсант“. Генеральний директор Kuppersberg Дмитро Шашкін розповів, що побутову техніку Bosch почали продавати на маркетплейсах Ozon, Wildberries та “Яндекс Маркет“.

“Ми переконалися, що техніка призначена для українського ринку, оскільки замовили посудомийну машину Bosch SMV24AX00K через вітчизняний маркетплейс. Техніка приїхала з українськими наліпками”, – сказав він.

Гендиректор додав, що постачання такої техніки у РФ “має масовий характер, оскільки деякі іноземні бренди рекомендували своїм турецьким, польським і прибалтійським фабрикам продовжувати поставки для збереження позицій на російському ринку”.

За даними “Комерсанту“, посилаючись на звіт GFK, з березня 2023 року по березень 2024 року у РФ було продано 284 тисячі посудомийних машин на 9,8 мільярда рублів (на 9% більше ніж попереднього року).

Один із топ-менеджерів великої мережі магазинів електроніки також підтвердив наявність таких товарів у РФ. За його словами, кілька місяців тому турецький дистриб’ютор пропонував мережі придбати іноземну техніку, призначену для українського ринку.

Exit mobile version