Site icon Hetman News

В Україні зростуть податки

мішочок з грошима

Для того, щоб знайти додаткові джерела фінансування армії, влада змушена буде підвищити основні податки, включаючи податок на додану вартість (ПДВ), військовий збір із зарплат та акцизи. Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, пише agronews.ua.

За його словами, необхідно підвищити як видаткову, так і дохідну частину бюджету для забезпечення фінансування армії з внутрішніх джерел. Кабінет міністрів наразі підраховує потреби та необхідну суму, яка складає щонайменше 300 млрд грн до кінця року. Наповнення бюджету неможливо забезпечити без підвищення основних податків. Гетманцев визнав, що війна негативно впливає на економіку, але влада змушена підняти податки, оскільки іншого виходу немає.

“Але чи є інші варіанти на столі? Ні, у виборі між майном або життям ми однозначно обираємо життя”, – заявив Гетманцев.

Він також зазначив, що контроль за витрачанням коштів буде й надалі посилюватися. “Маю дуже велике сподівання, що боротьба з тіньовою економікою та контрабандою, як це можна було побачити з останніх рішень щодо нелегального тютюну та інших сфер економічної діяльності, що традиційно перебувають у напівтіні, буде посилюватися. Бо власне це і є додаткова податкова база, яка лежить під ногами”, – сподівається нардеп.

Однак, на думку Гетманцева, це не альтернатива, а обов’язкове доповнення до економіки та бюджету, що функціонують в умовах воєнного часу.

Exit mobile version