Site icon Hetman News

На кордоні України та Польщі стоять черги вантажівок: працює один КПП

блокада українських водіїв на кордоні з Польщею

На кордоні України та Польщі залишаються заблокованими три пункти пропуску, один працює. Навпроти всіх КПП у чергах стоять сотні вантажівок. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

“Блокування триває. Це три напрямки: пункти пропуску “Ягодин“, “Рава-Руська“, “Краковець“. “Шегині” було розблоковано днями та там інтенсивність залишається”, – цитує Демченко rbc.ua.

Навпроти пункту пропуску “Шегині” спостерігається черга, тому що і водії, і перевізники шукають маршрути, якими вони можуть перетнути кордон. “1000 вантажних транспортних засобів на ранок сьогодні знаходилося навпроти “Шегині“. І десь 800 транспортних засобів навпроти тих трьох напрямків, які продовжують блокуватися”, – додав речник.

6 листопада 2023 року польські перевізники розпочали страйки на кордоні з Україною. Під час протесту було заблоковано спочатку три, а потім ще один пункт пропуску. Польські протестувальники вимагають повернути систему перепусток для українських перевізників.

Наприкінці грудня українські та польські чиновники погодили план дій щодо розблокування пунктів пропуску на кордоні. У Польщі планували розблокувати кордон до кінця 2023 року. Крім того, з 4 грудня на кордоні запрацював КПП для порожніх вантажівок на виїзд з України. 6 січня, польські аграрії припинили блокування пункту “Медика-Шегіні“, рух вантажівок було відновлено.

Exit mobile version