Site icon Hetman News

Польща не пускатиме автомобілі з російськими номерами

кордон з Польщею

Уряд Польщі з 17 вересня о 00:00 заборонить в’їзд на свою територію легковим автомобілям, зареєстрованим в Росії, повідомив міністр внутрішніх справ Польщі Мариуш Каміньський.

“Ця заборона вже стосувалася російських вантажівок. Зараз ми розширюємо це правило. Ні один російський автомобіль не зможе в’їхати в Польщу. Шановні господа, це стосується всіх автомобілів, які використовуються як у комерційних цілях, так і особистих”, – сказав Каміньський. Його слова цитує “Медуза“.

За його словами, ця заборона поширюється як на громадян Росії, так і на громадян інших країн, які переміщуються на автомобілях з російськими номерами.

Каміньський додав, що “автомобіль, зареєстрований в Росії, не має права в’їжджати в Польщу“.

На цьому тижні заборону на в’їзд автомобілів з російськими номерами оголосили Литва, Латвія, Естонія і Фінляндія, які мають спільний кордон з РФ. Влада Естонії зробила виняток для автобусів. Для російських автомобілів залишається доступним кордон з Норвегією, яка не є членом Європейського союзу.

Єврокомісія 8 вересня надала пояснення про те, як країнам ЄС слід застосовувати заборону на імпорт з Росії понад 150 товарів, включаючи автомобілі, особистий одяг, предмети гігієни. Після викликаної резонансом реакції Єврокомісія уточнила, що митним органам слід зосередитися на автомобілях, що імпортуються, і щодо інших предметів, включаючи одяг, заборону слід застосовувати “пропорційно і розумно”.

Exit mobile version