Site icon Hetman News

Сікорський просить позбавити українських чоловіків соціальних виплат у державах ЄС

голова МЗС Польщі

Голова МЗС Польщі закликає західноєвропейські столиці переглянути підходи до допомоги українцям, щоб стимулювати чоловіків до повернення в країну. Про це він заявив під час панельної дискусії на щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES), повідомляє кореспондент eurointegration.com.ua.

Радослав Сікорський зазначив, що нинішня політика багатьох столиць ЄС шкодить обороноздатності та економічній стабільності України, оскільки пропонує економічні преференції чоловікам призовного віку.

Міністр навів приклад Німеччини.

“Зараз у Німеччині українці, які перебувають там під тимчасовим захистом, отримують значну допомогу”, пояснив він, додавши, що, за його інформацією, йдеться про виплати понад 500 євро, а разом із компенсацією за житло може бути понад 1000 євро на місяць на людину, і це також стосується чоловіків. “Щось подібне в Нідерландах, не знаю точно суми у Франції”, – зазначив він.

“Є простий метод допомогти Україні – припиніть надавати допомогу українцям, які підлягають мобілізації. Ухилення від призову – це не привід для фінансової допомоги. Просто перестаньте їм платити”, – закликав польський міністр, наголосивши, що Польща не надає такої соціальної підтримки.

Ініціатива польського міністра має підтримку Києва.

“Я підтримую ідею, висловлену міністром Сікорським”, – заявив голова МЗС Андрій Сибіга, який виступав разом із ним на панельній дискусії.

Exit mobile version