Site icon Hetman News

Повені в Європі: у двох регіонах Італії оголосили надзвичайний стан

повінь

Уряд Італії схвалив початкове виділення 20 мільйонів євро на подолання наслідків стихії. Кабінет прем’єр-міністра Джорджі Мелоні в суботу, 21 вересня, оголосив надзвичайний стан у регіонах Емілія-Романья та Марке після руйнівних повеней цього тижня і затвердив початкове виділення 20 мільйонів євро допомоги. Про це повідомляє ANSA, передає unian.net.

Як уточнив міністр цивільного захисту країни Нелло Мусумечі, цей захід стосується провінцій Реджо-Емілія, Модена, Болонья, Феррара, Равенна, Форлі-Чезена, Ріміні та регіону Марке.

«Разом із надзвичайним станом, який триватиме 12 місяців, кабінет міністрів виділив 20 мільйонів євро на перші термінові заходи, порятунок і допомогу населенню, а також на відновлення роботи послуг і інфраструктури», — зазначив чиновник.

Зазначається, що багато постраждалих територій — це ті самі, які зазнали удару від повеней та зсувів у травні 2023 року через безпрецедентні дощі, що призвели до загибелі 17 людей та завдали шкоди на мільярди євро.

«Науковці стверджують, що кліматична криза, спричинена викидами парникових газів людиною, робить екстремальні погодні явища, такі як хвилі спеки, засухи, шторми та повені, частішими та інтенсивнішими. Хоча існує багато джерел парникових газів, основним фактором є спалювання викопного палива, такого як нафта, газ і вугілля, продаж яких приносить величезні прибутки світовим енергетичним гігантам», — підсумовує видання.

Exit mobile version