Site icon Hetman News

Потужний удар по Бєлгороду: ЗСУ повідомляють про ураження військових об’єктів

вибухи у Бєлгороді

По Бєлгороду було завдано потужного ракетного удару по військових об’єктах. Вибухи — один або декілька — прогриміли у центрі, але також були потрапляння у південний район міста. На кадрах, опублікованих свідками, видно, що вулиці в центрі вкриті осколками, горять автомобілі, передає bbc.com.

Губернатор Бєлгородської області В’ячеслав Гладков заявив, що загинули двоє дітей на міській ковзанці. Однак на знімках видно, що принаймні одна доросла людина лежить на проїжджій частині однієї з центральних вулиць біля парку, де розташована ковзанка. До п’ятої вечора за місцевим часом МНС Росії повідомило, що загинули десять осіб, серед них — одне дитя, поранено 45.

РБК-Україна повідомляє, що руйнування цивільної інфраструктури Бєлгорода – результат неефективної роботи російської протиповітряної оборони (ППО).

Як пише УП з посиланням на джерело у спецслужбах, саме через “непрофесійні дії та сплановану провокацію” російської ППО уламки ракет впали в центрі міста.

У місті було оголошено сирену повітряної тривоги, Гладков закликав мешканців сховатися в укриття. Однак, зробити це не всім вдалося: користувачі публікують фото входів у бомбосховища, замкнених на засувки. До половини п’ятої за місцевим часом тривогу скасували.

Бєлгородську область обстрілювали з боку України вже понад рік, і цього літа влада оголошувала евакуацію прикордонних населених пунктів з Україною. До столиці регіону до цього часу долітали, як правило, безпілотники, і суботній обстріл розглядають як наймасштабніший за часи війни.

Бєлгород обстрілювали також у п’ятницю ввечері, в результаті, як повідомляли, загинула одна людина, були пошкодження в цивільних будівлях у місті та в декількох інших населених пунктах.

У п’ятницю на світанку Росія нанесла рекордний за інтенсивністю та використанням ракет і безпілотників удар по Україні. Підрахунок жертв у Києві та інших великих міст країни триває, кількість загиблих вже перевалила за 30.

Exit mobile version