Site icon Hetman News

Росія атакувала Україну безпілотниками та ракетами

пошкоджений будинок

Внаслідок масштабної атаки, Кривий Ріг вже другий день поспіль відчуває перебої з електропостачанням. Загалом по всій Україні було запущено 14 безпілотників і дві авіаракети Х-59.

Російські війська в ніч на суботу, 3 лютого, атакували територію України 14 безпілотниками “Шахед-136/131” і двома авіаракетами Х-59, повідомило командування Повітряних Сил ЗСУ. За його даними, “значна частина” безпілотників, так само як і вночі на 2 лютого, атакувала об’єкти енергетичної інфраструктури в Дніпропетровській області, передає dw.com.

Збройні сили України (ЗСУ) збили дев’ять безпілотників в Дніпропетровській, Одеській, Миколаївській та Житомирській областях. Чи були збиті ракети, не уточнюється.

В Дніпропетровській області сили української протиповітряної оборони ППО збили п’ять безпілотників, але було кілька попадань, повідомив голова воєнної адміністрації регіону Сергій Лисак. “Виникли дві пожежі. Без світла в районі майже 15 000 осіб. І ще – дві котельні Кривого Рогу, які забезпечують 43 000 абонентів. У місті частково відключено швидкісний трамвай. Також деякі сім’ї залишились без водопостачання”, – написав він у своєму Telegram-каналі.

Голова ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул заявив, що російські війська вдарили по об’єкту енергетичної інфраструктури міста. За його словами, до 7:00 (8:00 за московським часом) 7500 абонентів залишились без світла в Металургійному районі. У місті вводять графіки аварійних відключень.

Попередньою ніччю російські війська запустили по території України 24 ударних дрони “Шахед“. За словами ЗСУ, їм вдалося збити 11 безпілотників. Один з безпілотників пошкодив електропідстанцію “Укренерго“, в Кривому Розі залишилося без світла близько 40 тисяч абонентів, включаючи дві шахти.

Російські війська завдають ударів дронами по території України практично щоденно. Часто об’єктами атак стають об’єкти критичної та енергетичної інфраструктури. Кривий Ріг – важливий індустріальний центр і рідне місто президента України Володимира Зеленського.

Exit mobile version