Site icon Hetman News

Росія атакувала Україну десятками безпілотників

наслідки ракетної атаки у Кривому Розі


Збройні сили України повідомили, що збили 11 з 24 безпілотників “Шахед“, які були випущені Росією. У місті Кривий Ріг десятки тисяч людей залишилися без електропостачання. Російські війська у ніч на п’ятницю, 2 лютого, знову атакували Україну десятками безпілотників, запустивши 24 ударних безпілотники “Шахед” по її території. З них 11 було успішно збито над областями Дніпропетровською, Херсонською, Кіровоградською і Харківською, частина безпілотників не досягла мети, повідомило командування Повітряних сил України у своєму каналі у Telegram, передає dw.com.

Один із зазначених міст та об’єктів, який отримав удар, – Кривий Ріг. Голова Дніпропетровської обласної адміністрації Сергій Лисак повідомив, що три безпілотники були збиті. Один з вцілілих безпілотників пошкодив електропідстанцію “Укренерго“, в результаті чого в Кривому Розі залишилося без світла приблизно 40 тисяч абонентів.

Також відключилося електропостачання у двох шахтах, де в той момент перебувало понад 100 осіб. На момент написання новини всі гірники змогли вийти на поверхню, вказав глава військової адміністрації міста Олександр Вілкул.

Повідомляється, що світло в Кривому Розі зникло у 100 тисяч мешканців. У більшості з них (60 тисячам) електропостачання вже відновлено, але залишаються відключеними декілька котелень, зауважив Вілкул.

Війська РФ майже щоденно завдають удари дронами по території України. Нерідко Кривий Ріг стає метою атак – важкого промислового центру і рідного міста президента України Володимира Зеленського. Міністерство оборони Росії стверджує, що російські війська завдають удари лише по військовим та енергетичним об’єктам України та пов’язаній інфраструктурі.

Exit mobile version