Site icon Hetman News

ЗСУ: Росія використала практично всі типи своєї зброї під час вчорашньої атаки по Україні

палаючий будинок

В Україні поховали загиблих. Наслідками російських авіаударів по українських містах минулого дня стали близько 30 людей. Експерти Інституту вивчення війни вважають, що Росія продовжить виконувати масштабні удари по Україні. У Запоріжжі, Дніпрі та Одесі – день трауру.

В результаті російських авіаударів по українських містах, згідно з оцінками влади, загинуло близько 30 осіб. Це найбільший авіаудар з початку війни. Під ударом опинилися Київ, Харків, Дніпро, Одеса, Львів, Запоріжжя та інші міста.

За даними Повітряних сил України, Росія використала практично всі типи своєї зброї.

“Росія відчуває себе вільною, вбиваючи людей в Україні та за її межами”

Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця повідомив Раді безпеки про наслідки масштабної атаки Росії на Україну, зауваживши, що, вбиваючи “невинних людей в Україні та за її межами”, РФ відчуває себе вільною.

“Подивіться лише на перелік цілей, які були “відважно” знищені Росією минулої ночі”, – сказав Кислиця. – Родильне відділення, освітні заклади, торговий центр, 45-поверхові житлові будинки, приватні будинки, дві церкви, торгові та зберігальні приміщення, а також паркінги.

З урахуванням повідомлень про проникнення російської ракети в повітряний простір Польщі під час російської атаки, ми знову наголошуємо, що російський повітряний терор несе небезпечну загрозу не лише для України, а й для сусідніх країн.

Єдиний спосіб запобігти його наслідкам – продовжувати підтримувати Україну шляхом подальшого зміцнення нашої обороноздатності.

І доти, поки Росія може руйнувати довіру та цілісність Ради Безпеки, вона буде вільно вбивати невинних людей в Україні та за її межами”.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш засудив широкомасштабні атаки Росії на українські міста, цивільне населення та об’єкти критичної інфраструктури.

Exit mobile version