Site icon Hetman News

Україна відзначає десяту річницю Революції Гідності

Річниця Революції гідності

Україна відзначає 21 листопада десяту річницю початку Революції Гідності – масових народних протестів проти планів тодішнього президента Віктора Януковича щодо наближення до Росії. Ця дата відзначається в умовах триваючої 20 місяців російської агресії проти України.

Президент країни Володимир Зеленський звернувся до своїх співвітчизників у відеозверненні. Його промова була присвячена десятиріччю боротьби України за європейське майбутнє.

10 років тому ми розпочали нову сторінку боротьби. 10 років тому українці провели свою першу контрнаступальну операцію. Проти беззаконня, спроби позбавити нас європейського майбутнього. Проти нашої неволі. 10 років тому люди об’єдналися не лише проти чогось, але перш за все за себе”, – сказав він.

“Рік за роком, крок за кроком ми робимо все, щоб у колі зірок на прапорі ЄС, символізуючи єдність народів Європи, сяяла і наша зірка. Зірка України. 20 років тому це була романтична мрія, 10 років тому – амбіційна мета, сьогодні – це реалії, в яких вже неможливо зупинитися”, – підкреслив він.

Exit mobile version