Site icon Hetman News

Фіцо розчарований “українським самітом” у Парижі: Не було жодного слова про мир

Роберт Фіцо

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо висловив розчарування неформальним самітом з надання допомоги Україні, який відбувся в понеділок у Парижі за ініціативою французького президента Еммануеля Макрона. “Як ми передбачали під час кількох зустрічей у Братиславі сьогодні вранці, в Парижі панувала виключно провіантська атмосфера. Не було жодного слова про мир, що особисто мене дуже розчаровує”, – зауважив голова уряду Словаччини, повідомляє eurointegration.com.ua.

“У Парижі я повторив висновок сьогоднішньої зустрічі між урядом та партнерами по коаліції, що ми ніколи не погодимося висилати словацькі війська на війну в Україну”, – додав він.

“Я можу підтвердити, що є країни, які готові висилати своїх солдатів в Україну, є країни, які говорять “ніколи”, серед них Словаччина, і є країни, які говорять, що цю пропозицію слід розглянути”, – також сказав Фіцо.

За його словами, під час виступу на неформальному саміті він повторив основні позиції словацького уряду.

“Наша влада орієнтована на мир, наша влада відмовляється від продовження війни, ми не будемо висилати зброю в Україну, ми зосереджені лише на громадянських проєктах”, – додав він.

Exit mobile version